TANTSUNÄDALAVAHETUS POLLI TALU LOOMINGULISES KESKUSES

Posted on

„Südi saarmas“

7. – 9. juuni 2024

Juhendaja: Eva Eensaar-Tootsen

Astu metsikusse maailma hoolega, mu arm,

ja räägi asjadest, mis näed.

Las uued nimed kerkivad, juurduvad, edenevad, elavad.

Ja isegi kui rändad kaugele kanarbikust, kaljurüngastest ja jõest,

tunne end kui väike kalajahtija, pane oja särama,

hüppa vette, kõhkluseta, nagu saarmas.

Selle tantsunädalavahetusega tahan astuda lähemale metsikule maailmale meist väljaspool ja meie sees. Nädalavahetuse teema on seekord saarmas. Saarmale on iseloomulik uudishimulikkus ja hea suhtlemisoskus. Ta julgustab meid tundma rõõmu lihtsatest asjadest, on täis energiat, mänguline, vaba, leidlik ja isegi ulakas. Saarmas elab nii vees kui ka maal, ühendab endas vett ja maad. Ta õpetab meid lõdvestuma ja enda eest hoolitsema. Need omadused ja saarma kuju on mind paelunud juba mõnda aega. Tantsunädalavahetus toob meie ellu saarmale iseloomulikku mängulisust, kergust, vabadust ja huumorit.

Tants maandab meid, loob hoitud ruumi tajumiseks ja toob valguse teadvustamiseks, annab võimaluse mänguliselt ühendada vastandlikku iseendas. Tantsu läbi oleme ühendatud kõige looduga. See, mis tantsu läbi ilmneb, toidab meid, aitab näha teed, mida mööda käia, teeb meid elusamaks ja terviklikumaks, võib tuua meid rõõmu juurde.

Tantsime südameruumi tantse (Cornelia Freise, Tanzen aus dem Raum des Herzens®), ringtantse, vabatantse ja tegeleme unenägude ning üdamemeditatsiooniga.

Eelnev tantsukogemus ei ole vajalik.

Tantsust lähemalt: youtube’i kanalil “Dancing out of the space of the heart” ja veebilehel www.sydameruum.ee

Maksumus: € 281,-  tantsutöö, ööbimine ja toitlustamine. See sisaldab 2 hommikusööki, 2 lõunasööki, 2 õhtusööki ning ööbimist aitades.

Saabumine reedel, 7. juunil, alates kell 17.00, õhtusöök kell 18.00.
Laager lõpeb pühapäeval, 9. juunil, lõunasöögiga kell 13.00

Registreerumine ja info: eva.eensaar@gmail.com

Pildi autor: Anne Mortimer; algustekst: laulust “Lost Words Blessing” (autorid: Julie Fowlis, Karine Polwart, Seckou Keita, Kris Drever, Rachel Newton, Beth Porter, Jim Molyneux, Kerry Andrew, tõlge E. E-T)

Leave a comment